Fotoğraf Arşivi Düzenleme Yazılımı-Adebis Photo Sorter

Merhabalar, biliyorsunuz ki fotoğraf arşivi düzenlemek hem sıkıcı hemde çok karmaşık bir iştir.Fotoğraflarımızı yıllara, aylara ve günlere göre sınıflandırabiliriz.Biz, bunu yardımcı bir yazılım ile basit hale getireceğiz.

Adebis Photo Sorter bilgisayarımızdaki fotoğraf arşivimizi düzenlemeye yardımcı olacak Windows işletim sistemi için yazılmış ücretsiz bir Fotoğraf düzenleme (sıralama) yazılımdır. Microsoft Windows işletim sisteminin 32 bit ve 64 bit sürümleriyle uyumludur.

Adebis Photo Sorter yazılımını indirmek için ürünün websayfası şu anda mevcut değil bu yüzden indirmeniz için arşivimde bulunan bu yazılımı upload ettim indirebilirsiniz.

İndirmek için TIKLA >>>

Fotoğraf arşivi düzenleyici bir çok durumda işimize yarayabilir ancak sizinde benim gibi büyük bir arşiviniz var ve bunları kronolojik bir şekilde sıralamak istiyorsanız bu yazılım tamda bize göre.

Programın arayüzü çok basit bir şekilde tasarlanmıştır.Sıralama ve kopyalamayı başlatmak için gereken tek şey bir kaynak ve hedef klasörü seçmektir.

Yazılım fotoğrafları EXIF verilerine ve seçilen sıralama düzenine göre sıralamaktadır. Fotoğraflarımızda EXIF bilgisi yok ise düzenleme işlemimiz %100 doğru olmayabilir.

Adebis Photo Sorter

Adebis Photo Sorter Kullanımı ve İndirme
Fotoğraf Arşivi Düzenleme
ADEBİS PHOTO SORTER

Source: Fotoğraf arşivimizin dosya yolunu buradan seçiyoruz.Ben deneme olarak masaüstümü gösteriyorum.

Destination: Arşivin düzenlenip sıralanarak kaydedileceği konumu burada belirtmeliyiz.Sıralamada istediğimiz sonucu elde edememe ihtimaline karşı işlemi yeniden yapma seçeneğinizi bize verdiği için bu durum yararlıdır.

Subfolders: Bu kısımda sıralamayı hangi alt klsörlere göre yapacağımızı seçmeliyiz.Örneğin YIL\AY\GÜN şeklinde alt klasörler oluşturmak istiyoruz.

Options: Bu alandaki seçeneklerden sadece birini kullanacağım.”Include EXIF-less images” tikini işaretleyerek EXIF verisi bulunmayan fotoğraflarıda dahil ediyoruz ve altında bulunan “Sort by file creation time” tikinide işaretleyerek fotoğrafların oluşturma tarihlerine göre sıralanmasını sağlıyoruz.

Filters: Bu alanda filtreleme yapabilirsiniz.
Date kısmında hangi tarih aralığındaki fotoğrafları düzenlemek istiyorsanız seçebilirsiniz.Ben böyle filtre kullanmak istemediğim için tiki işaretlemeden devam ediyorum.
File Type kısmından ise hangi dosya uzantısına sahip fotoğrafları düzenlemek istiyorsanız onları işaretleyebilirsiniz. Burada tiki işaretleyip hepsini seçiyorum.

File Naming: Bu alanda ise isimlendirme yapabiliriz.Ben isimlerin Gün-Ay-Yıl-Fotoğraf-.-Uzantı ismi şeklinde olmasını istediğim için bu şekilde seçiyorum.Burada dikkat etmeniz gereken şey uzantıyı sona mutlaka eklemiş olmanızdır !

Son olarak OK butonuna tıklayarak düzenleme işlemini başlatıyorum ve kısa süre içerisinde düzenleme işlemini başarıyla tamamlıyorum.Tabi el ile gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Aklınıza takılan sorular varsa yorumdan belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Korumalı !